Covid-19 – tudnivalók utazásával kapcsolatban

Összeállítottunk egy tájékoztató oldalt, amely segítségére lehet útja tervezésében. Közben arra szeretnénk kérni, hogy ne keressen bennünket telefonon: jelenleg rengetegen hívnak minket a Covid-19 járvánnyal kapcsolatban, ezért nagyon hosszú várakozási időre lehet számítani, ha munkatársunkkal szeretne beszélni. Köszönjük türelmét!

Kezelje foglalását Saját ügyfélfiókjában

Kerülje el a hosszú telefonos várakozási időt, míg munkatársunkra vár. Módosítsa vagy mondja 
le foglalását egyetlen gombnyomással ügyfélfiókján keresztül. Kérése hozzánk érkezik be.

Kezelje foglalását Saját ügyfélfiókjában

Kerülje el a hosszú telefonos várakozási időt, míg munkatársunkra vár. Módosítsa vagy mondja le foglalását egyetlen gombnyomással ügyfélfiókján keresztül. Kérése hozzánk érkezik be.


Törölték utazását?

Tisztában vagyunk azzal, hogy ez most egy nagyon stresszes és nehéz időszak, amikor sokan keresnek választ kérdéseikre. Mégis arra kérjük ügyfeleinket, hogy várjanak arra, amíg tájékoztatjuk őket, hiszen mi is arra törekszünk, hogy ezt a kihívást jelentő helyzetet kezelni tudjuk. Amennyiben utazását törölték, akkor nincs további teendője: a visszatérítésről időben felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A koronavírus által okozott összes törlést és az ügyfelek számára rendelkezésre álló visszatérítési lehetőségeket az irányadó jogszabályoknak megfelelően kezeljük.

A nagy számú beérkező kérelem miatt a szokásosnál hosszabb ideig tarthat, amíg visszatérítését fel tudjuk dolgozni. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb tájékoztathassuk a legújabb fejleményekkel kapcsolatban.


Le szeretné mondani utazását?

Kezelje foglalását ügyfélfiókján keresztül.

Tudjuk, hogy ez a világjárvány ügyfeleink ezreit és utazási terveit érinti. Az elmúlt néhány hétben folyamatosan azon dolgoztunk, hogy egyszerűsítsük a lemondás és a visszatérítés folyamatát oldalunkon.

Mostantól lehetősége van saját foglalásának kezelésére az oldalunkon található ügyfélfiókján keresztül. Lemondási kérelme azonnal bekerül rendszerünkbe, Ügyfélszolgálati Csoportunk pedig kezeli, amint lehetséges, elsőbbséget adva a küszöbön álló utazásoknak. 

A koronavírus által okozott összes törlés visszatérítését az irányadó jogszabályoknak megfelelően kezeljük.

Ne feledje, amennyiben a hatóságok (Magyarország Konzuli Szolgálata) nem jelentettek be utazását/úti célját érintő utazási korlátozásokat, lemondási kérelmére a lemondásra érvényes standard szerződési feltételek vonatkoznak.

A kivételes körülményekre való tekintettel a lemondási kérelmek kezelése a szokásosnál hosszabb időt vehet igénybe. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb tájékoztathassuk a legújabb fejleményekkel kapcsolatban.


További információt szeretne következő utazásával/úti céljával kapcsolatban?

Tájékozódjon az alábbi hivatkozások segítségével, hogy naprakész maradhasson:

Ahogyan Ön is tudja, a helyzet folyamatosan változik, ezért nem biztos, hogy mindig valós időben tudunk tájékoztatást nyújtani. Sok légitársaság törli járatait, a világ egyes országai pedig folyamatosan szigorúbb korlátozásokat vezetnek be saját állampolgáraik és a külföldiek mozgására és utazására vonatkozóan.

A legfrissebb országspecifikus információért kérjük, hogy látogasson el Magyarország Konzuli Szolgálatának weboldalára a következő hivatkozáson keresztül: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs. Itt megtalálja az országok ábécé szerinti felsorolását, az egyes úti célokra vonatkozó legfrissebb információkkal. Az úti céljára vonatkozó információkat az adott ország kormányának vagy külügyminisztériumának a weboldalán is ellenőrizheti.

Járata státuszával kapcsolatos tájékoztatásért keresse fel közvetlenül a légitársaság weboldalát. Több légitársaság lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy – az elérhetőség függvényében – megváltoztassák utazásuk időpontját. Az alábbiakban megtalálja azon légitársaságok weboldalának linkjét, melyeket ügyfeleink foglalásukhoz igénybe vettek. Ismét köszönjük türelmét és megértését ezekben a nehéz időkben!