Shield with stars icon

Foglaljon nyugodtan! - Számos rugalmas utazási lehetőséggel rendelkezünk arra az esetre, ha a foglalás után mégis módosítania kellene a terveit.

Repülőjegy Amszterdam

Covid-19 járvány – legfrissebb információ. - Információ a visszatérítésről és a lemondásokról. Módosítsa foglalását saját ügyfélfiókjában. Olvassa el a legfrissebb utazási korlátozásokat.
Kedvezõ árú repülõjegyek a következõ városba Amszterdam: A repülőjegyed egyetlen kattintással

Járatok Amszterdam úti céllal

Repülőjegy Amszterdam

Amszterdam, Hollandia fővárosa évszázadok óta a világ egyik legfontosabb kereskedelmi és pénzügyi központja. A világ számtalan nagyvállalatának van itt a székhelye vagy regionális irodája, de nagyon sok kis- és közepes cég is Amszterdamot választja. Földrajzi elhelyezkedése mellett elsősorban talán az ország nyitottsága, a kiszámítható gazdasági környezet, és a világhírű, kiváló oktatás teszik vonzóvá a várost az üzletemberek számára.


Amszterdam a turistáknak is az egyik kedvenc úti célja. Évente több mint négy és fél millió látogató száll meg a városban, és csak becsülni lehet, hogy évente nagyjából 16 millióan érkeznek egyetlen napra. Olcsó repülőjegyek Amszterdamba vagy Hollandia más, közeli repülőtereire a legtöbb légitársaság kínálatában találhatók, ami a várost egyre elérhetőbb célponttá teszi.


Amszterdam és látnivalói

Amszterdam megkapó hangulatát fényképekről, képeslapokról szinte mindenki ismeri. Csatornák, hidak, vörös téglás házak rendezett sora, korlátnak támasztott biciklik és esernyők alatt sétáló emberek. A sűrűn lakott Hollandiában ugyanis a bicikli a legnépszerűbb és legpraktikusabb közlekedési eszköz, aminek használhatóságát az is segíti, hogy az országban kevés az emelkedő. Óceáni éghajlata miatt a nyarak hűvösek, a tél viszont enyhe, a biciklizést legfeljebb a sok eső nehezíti meg.


Amszterdam mintegy ötöde vízfelület. A város  – nevét is innen kapta – az Amstel folyóra épült, amely itt torkollik az IJssel-tó egyik öblébe, az IJ-be. Az IJssel-tó eredetileg az Északi-tenger egy öble volt, de az 1930-as években, az áradások ellen, és hogy megnöveljék a használható szárazföldi területet, az öblöt részben elvágták a tengertől. Amszterdamot hajózható csatorna köti össze az Északi-tengerrel és a Rajnával is.


Az Amszterdam belvárosi látképét alapvetően meghatározó 17. században épült csatornarendszer (Grachtengordel) az UNESCO világörökség része, csakúgy, mint a város köré épült 20. századi Védművonal  (Stelling van Amsterdam). Utóbbi egy, a város központjától kb. 15 km-es körben felépített, 42 erődből álló 135 km hosszú védelmi rendszer. Támadás esetén a védművonalon kívüli mélyföldet el lehetett volna elárasztani körülbelül 30 cm-es vízmagasságig, így az ellenség hajóval se tudta volna megközelíteni a várost.


Múzeumok

Amszterdamban sok múzeumot talál az érdeklődő látogató. A festészet kedvelői feltétlenül látogassanak el a Rijksmuseumba, ahol olyan holland és németalföldi mesterek alkotásait is megtaláljuk, mint Rembrandt vagy Vincent van Gogh.  Nem messze, a Jodenbreestraat 4-ben megtaláljuk azt a házat is, ahol Rembrandt 1639-1658 között élt; a Rembrandthuis Museumban nem csak a mester műtermét nézhetjük meg, hanem a festményeit és vázlatait bemutató gyűjteményt is.


A Hajózási múzeum (Scheepvaartmuseum) közel 500 év tengerhajózásának történetét mutatja be, és a világ második legnagyobb ilyen tematikájú gyűjteménye.  A múzeumot a háromárbocos Amsterdam nevű hajó másolatáért is érdemes felkeresni.  Az 1749-ben elsüllyedt hajó roncsai alapján készített replika szinte minden zuga bejárható, így könnyebben el tudjuk képzelni, milyen lehetett az élet egy 18. századi kereskedelmi hajón.


Amszterdam, a tolerancia fővárosa

Amszterdam a sokszínűség, a szabadság és a tolerancia jelképes fővárosává vált. A világ legtávolabbi pontjairól is rengeteg turista keresi fel a híres piroslámpás negyedet (De Wallen, Rosse Buurt), vagy keres fel kannabiszt is árusító „kávézókat” és szexboltokat. Többségük nem a szolgáltatásokat szeretné kipróbálni, leginkább csak szemlélődni ékezik, hiszen ezek az intézmények ugyanolyan jellegzetes és természetes látnivalói és velejárói Amszterdamnak, mint a festői városkép.


Amszterdamban mindenféle konyha ízeit megtaláljuk az éttermeken és sörözőkben. De a város hangulatához talán az illik legjobban, ha a halból készült ételeket és sült krumplit árusító számtalan bódé valamelyikénél vásárlunk valamit, amit aztán séta közben fogyasztunk el.

A vida en Amszterdam költségei

Ételek és italok Átlagos árak
Sör (0,5 liter) 413,00 Ft
Kávé tejjel 990,00 Ft
McDonald's menüje 2 640,00 Ft
Víz (0,33 liter) 607,00 Ft
Szállítás Átlagos árak
Havi előfizetés 30 690,00 Ft
Jegyek továbbítása 990,00 Ft
Taxi indulási ár (normál ár) 1 650,00 Ft
Ruházat Átlagos árak
1 nyári ruha egy franchise üzletben (Zara, H&M, ...) 12 065,00 Ft
1 farmer pár (Levi 501 vagy hasonló) 28 218,00 Ft
Bérek Átlagos árak
Átlagos havi fizetés (nettó) 809 645,00 Ft

Olcsó repülőjegyek magyar városokból amszterdam_schiphol

Amszterdam - repülőtér-térkép

Időjárás előrejelzés: Amszterdam

 • szerda 22
  Max 21  ºC
  Min 11  ºC
 • csütörtök 23
  Max 19  ºC
  Min 12  ºC
 • péntek 24
  Max 22  ºC
  Min 11  ºC
 • szombat 25
  Max 19  ºC
  Min 12  ºC
 • vasárnap 26
  Max 24  ºC
  Min 13  ºC