Repülőjegy Barcelona

Kedvezõ árú repülõjegyek a következõ városba Barcelona: A repülőjegyed egyetlen kattintással

Járatok Barcelona úti céllal

Repülőjegy Barcelona

Spanyolország városai közül az egyik legizgalmasabb a katalán főváros, Barcelona. A modernista építészet fellegvára nem csak épületeivel bűvöli el a látogatót, hanem az egész városnak sajátos atmoszférája van. A Barcelonába látogatók ezernyi színes program közül választhatnak a városban.


Egyre több légitársaság ajánlatában található olcsó repülőjegy Barcelona nemzetközi repülőterére vagy más közeli repülőterekre. Ez az üzleti utazók és a kulturális programok iránt érdeklődő városlátogató turisták számára is könnyen elérhetővé teszik Katalónia fővárosát.


A látogatók felfűzhetik programjukat Gaudí örökségének felfedezésére, vagy strandolhatnak a közeli Barceloneta tengerpartján, látogathatnak múzeumokat, de megismerhetik a várost úgy is, hogy csak elvegyülnek a forgatagban.


Barcelona, Gaudí városa

A modernizmus pápájának, Gaudínak az életműve szorosan összefonódik Barcelonával és a Güell családdal. Eusebi Güellnek köszönhetően a mai katalán főváros élő múzeuma Gaudínak. Güell, a vagyonos vállalkozó meglátta azt Gaudí ornamentikus építészetében, amit előtte sokan megkérdőjeleztek, és az ő támogatásával jöhettek létre azok a meghökkentő épületek, amelyek ma talán a legjobban meghatározzák Barcelona arculatát.


A város egyik fő látványossága a Gaudí által tervezett Sagrada Familia, a Szent Család-templom. Ez a hihetetlenül gazdagon díszített bazilika már 1883 óta épül folyamatosan, és bonyolultsága miatt máig sem készült el. Ha elkészül majd mind a 18 tornya, az épület 170 méter magas lesz, ezzel pedig a világ legmagasabb templomává válik.


Barcelona egyik legkedveltebb közparkja a Güell-park, amely a város fölött helyezkedik el és gyönyörű kilátást biztosít a városra és a tengerre.


Ha az utazó Gaudí munkásságát szeretné megismerni, feltétlenül látogasson el a Güell palotába, illetve a Gaudí által tervezett társasházba, a La Pendrerába.


Séták és falatok Barcelonában

Érdemes végisétálni a tengerpartig a híres La Rambla sétálóutcán, amelyet több színház, múzeum szegélyez. Sok ételkülönlegességet kínáló éttermet találunk itt, és a La Rambláról nyílik a világszerte híres barcelonai piac, a La Boqueria is. A piacon nem csak alapanyagokat találunk, hanem kellemes – a helyiek által is látogatott – kifőzdékben is bővelkedik. Ezekben a kifőzdékben található tapas, vagyis apró ízelítő falatka, amely nem csak kisebb mennyiségben fogyasztható, hanem a választható finomságok sokféleségének köszönhetően kiteheti az egész étkezést. Ezen kívül érdemes megkóstolni a friss spanyol omlettet, a tortillát, a sokféleképpen készíthető egytálételt, a paellát, a nyári melegben enyhet kínáló gazpachót, és természetesen a különféle sonkákat, így a serrano és az ibér sonkát is.


A város valódi központja és legbohémabb része a Barri Gòtic, azaz a gótikus negyed, amelynek épületei között találjuk a város katedrálisát és a katalán parlament épületét. Este is nagy élet zajlik itt, a környéken rengeteg kis tapas-bár, étterem és szórakozóhely található.


Barcelonában járva célszerű ellátogatni a Montjuïc hegyre, amelyre több irányból visz fel libegő is. Itt találjuk a 18. századi várat (Castell de Montjuïc) amelyben ma hadtörténeti kiállítás látható. Nem messze innen áll a Palau Nacional, amely az 1929-es világkiállítás főépülete volt. Ugyanennek a világkiállításnak az emléke az épület alatt elhelyezkedő Mies van der Rohe pavilon, amely a német kiállítás épülete volt. A modern építészet történetének ez a meghatározó, egyszerű formákat használó épülete mindmáig Barcelona egyik legnépszerűbb látnivalója. A Montjuïcon található még a Poble Espanyol, amely egy, Spanyolország különböző vidékeinek építészeti emlékeit felsorakoztató falu.  Az élő skanzen épületei között sétálva népi mesterségek bemutatóit nézhetjük meg.

Olcsó repülőjegyek magyar városokból barcelona_sp

Olcsó repülőjegyek Magyarországon kívül Barcelonare