Repülőjegy Berlin

Kedvezõ árú repülõjegyek a következõ városba Berlin: A repülőjegyed egyetlen kattintással

Járatok Berlin úti céllal

Repülőjegy Berlin

Németország fővárosa, Berlin, egyúttal Németország legnagyobb városa is. Nem csupán földrajzi kiterjedése, hanem lakossága alapján is. A jelenleg 3,5 millió lakosú város történelme során több német állam fővárosa is volt, 1871-1918 között a Német Császárság, 1918-1933 között a Weimari Köztársaság, 1933-1945 között a Német Birodalom, 1945-1989 között a Német Demokratikus Köztársaság központja volt. Németország újraegyesítése után, 1990-től Berlin lett az egyesült Németország fővárosa.  Európa szinte minden nagyvárosból könnyen és gyorsan eljuthatunk a város valamely repterére, számos légitársaság kínálatában van ugyanis olcsó repülőjegy Berlinbe.


Berlinben járva, a múzeumokat, műemlékeket látogatva mindenki számára kézzelfoghatóvá válik a történelem. Tragédiákban, kirekesztésben, elszigeteltségben bővelkedő múltja ellenére, vagy talán épp annak tanulságaiból építkezve a világban Berlin ma már elsősorban sokszínű, minden irányzatra és felfogásra nyitott, multikulturális városként ismert. Egyetemei, kiállítótermei, kulturális rendezvényei, szórakozóhelyei, építészeti alkotásai diákok, tudósok, művészek és turisták tömegét vonzzák bel- és külföldről egyaránt, és ezt segítik a ma már szinte mindenki által megfizethető, olcsó repülőjegyek Berlinbe.


Berlin látnivalói

Berlin és egyúttal Németország talán legismertebb jelképe a város központjában álló Brandenburgi kapu. Az 1788-1791között épült, 26 méter magas és 65,5 méter széles építmény eredetileg II. Frigyes Vilmos porosz király háborúinak állított volna emléket. Azonban Berlin jelképévé mégis inkább a 20. század sorsdöntő pillanataiban vált.


Akit a közelmúlt történelme érdekel, vagy még személyes emlékei vannak a korból, feltétlenül keresse fel a berlini fal maradványait. A betonfalét, ami 1961 és 1989 között nem csak egy várost és egy nemzetet választott el, hanem Kelet- és Nyugat-Európát is. Bár a falat elbontották, a néhány mementóként meghagyott szakasz emlékeztet arra, hogy a falak és az őket építő diktatúrák nem állhatnak örökké.  Az egykori szovjet és amerikai zóna határán működtetett híres-hírhedt Checkpoint Charlie katonai ellenőrzőpont, amely ma már természetesen csak turistalátványosság, szintén Berlin II. világháborút követő megosztottságára emlékeztet.


A Spree-folyón található Múzeum-sziget 1999 óta a Világörökség része.  A sziget öt különböző múzeumnak ad helyet. Közülük a leglátogatottabb a Pergamonmuseum, amelynek ókori gyűjteménye, az itt található Pergamon-oltár, a babiloni Istár-kapu és a milétoszi piackapu világhírűek, de a múzeum előázsiai és iszlám művészeti gyűjteményei is sok érdeklődőt vonzanak. A Régi Nemzeti Galéria a XIX. század, valamint az azt közvetlenül megelőző és követő évtizedek festményeit, illetve szobrait mutatja be. Olyan jelentős művészek alkotásaival találkozhatunk itt, mint Rodin, Degas, Goya és Kokoschka.  A német korai romantika mesterének, Caspar David Friedrichnek a festményei önálló teremben kaptak helyet.


Berlin központjában, az Alexanderplatz mellett áll Németország legmagasabb önálló épülete, a 368 méter magas tévétorony. Az 1960-as évek második felében épült toronyban a több mint 200 méter magasan található kilátóból és a fél óra alatt teljesen körbeforduló étteremből páratlan panorámában lehet része a látogatóknak, azonban számítani kell arra, hogy a belépőjegy nem olcsó, és a liftek előtt néha hosszú sorok kígyóznak.


A Berlintől mintegy 25 kilométerre található Potsdamban feltétlenül látni kell a Sanssouci kastélyt, ahol minden látogatót megérint az egykori porosz udvar fényűző gazdagsága. Szép időben érdemes egy nagy sétát tenni a kastély gyönyörű parkjában is.

Olcsó repülőjegyek magyar városokból berlin

Olcsó repülőjegyek Magyarországon kívül Berlinre