Repülőjegy Brüsszel

Kedvezõ árú repülõjegyek a következõ városba Brüsszel: A repülőjegyed egyetlen kattintással

Járatok Brüsszel úti céllal

Repülőjegy Brüsszel

Európa legszebb főtere. Talán ez az első, ami először az ember eszébe jut Brüsszellel kapcsolatban. Nem véletlenül, hiszen az UNESCO világörökségi listájára is felkerült Grand Place (flamandul Grote Markt, azaz Nagy Piac), eklektikus, mégis csodálatos egységet alkotó épületeivel olyan feledhetetlen hangulatot és élményt nyújt, ami senkit sem hagyhat hidegen. A XV században épült Városháza (Hotel de Ville), jellegzetes gótikus harangtornyával, a vele szemközti neo-gótikus Király Háza (Maison du Roi, flamandul: Broodhuis, azaz Kenyérház), és a különféle céhek gazdagon díszített épületei mind arról tanúskodnak, hogy a történelem évszázadai során Brüsszel mindig fontos kereskedelmi és politikai központ volt.


Brüsszel, a nemzetközi város

Nincs ez másképp ma sem. Hiszen Brüsszel, nem csak Flandria és Belgium fővárosa, hanem az Európai Unió, sőt, a NATO központja székhelye is itt található. Ennek köszönhetően, az eredetileg is kétnyelvű Brüsszel (franciául Bruxelles, flamandul Brussel) mára multikulturális, soknyelvű világvárossá vált.  Brüsszel lakóinak közel harmada ma már nem belga állampolgár. A városban található fontos nemzetközi intézmények miatt, sokan érkeznek ide hosszabb-rövidebb időre. A légitársaságok kínálatában található olcsó repülőjegyek Brüsszelt szinte mindenki számára könnyen elérhetővé teszik.


Brüsszel kávéházai, sörözői és éttermei is ezt a sokszínűséget, nemzetköziséget tükrözik. Mégis, ha már Belgiumban járunk, nem hagyhatjuk ki az ikonikus belga ételeket és italokat. Kóstoljuk meg a számos utcai árusnál is kapható, zsírban kisütött, a gyorséttermekben megszokotthoz képest kissé vastagabbra szelt sült krumplit (frites, frietjes),a hagyományos eljárással,tisztán kakaóvajból készített csokoládékat és a szemet is gyönyörködtető pralinékat, no és persze a híres brüsszeli waffelt, aminek tésztája a nálunk ismert gofrinál valamivel vékonyabb. A számos kis belga sörfőzde különlegesnél különlegesebb minőségi söröket készít, és gyakran még a sört kevésbé kedvelők is meglepődnek, hogy mennyire finomak. Ez részben annak is köszönhető, hogy Belgiumban nem kellett betartani a Német-római birodalomban a sörfőzésre vonatkozó tisztasági szabályokat, így a belga sörök készítéséhez fűszereket, gyümölcsöket, cukrot, kukoricát is fel lehetett használni. Brüsszel környékének jellegzetes sörfajtája a savanyú, az erős belga sörökhöz képest kis alkoholtartalmú lambic. Ezt gyakran különféle gyümölcsös ízesítésű változatban is kínálják.


Brüsszel látnivalói

Brüsszel élő, nyüzsgő város. Érdemes elvegyülni a forgatagban, betérni egy-egy áruházba vagy piacra, esetleg kiülni kávézni egy térre és nézni az embereket. De ne hagyjuk ki Brüsszel legfontosabb nevezetességeit! A már említett Főtér közelében találjuk a kicsi, de annál híresebb kis szökőkút-szobrot, a Manneken Pis-t. Ez, a pisilő fiúcskát ábrázoló 58 cm-es szobor Brüsszel talán legismertebb jelképe, amelyek különféle alkalmakkor jelmezbe öltöztetnek. Több, mint 800 darabból álló ruhatárát a Főtéren található Városi Múzeumban őrzik, érdemes megnézni, mikor, milyen különleges öltözékeket viselt már. Brüsszel kicsit távolabbi pontján, a Heysel parkban találjuk a város másik szimbólumát, az Atomiumot. Ez a 102 m magas acélból készült, kilenc gömbből álló épület a vas fémrácsát jeleníti meg 165 milliárdszoros nagyításban. Az épület az 1958-as Világkiállításra készült, és - az eredeti tervek szerint - fél évig állt volna a helyén. Azonban olyan népszerű lett, hogy a város az épület megőrzése mellett döntött. Az Atomium felső gömbje kilátóként szolgál, míg a többi gömbben kiállítás tekinthető meg.

Olcsó repülőjegyek magyar városokból brusszel

Olcsó repülőjegyek Magyarországon kívül Brüsszelre