Segítségre van szüksége?
Shield with stars icon

Foglaljon nyugodtan! - Számos rugalmas utazási lehetőséggel rendelkezünk arra az esetre, ha a foglalás után mégis módosítania kellene a terveit.

Repülőjegy Dortmund

Covid-19 járvány – legfrissebb információ. - Információ a visszatérítésről és a lemondásokról. Módosítsa foglalását saját ügyfélfiókjában. Olvassa el a legfrissebb utazási korlátozásokat.
Kedvezõ árú repülõjegyek a következõ városba Dortmund: A repülőjegyed egyetlen kattintással

Járatok Dortmund úti céllal

Repülőjegy Dortmund

Dortmund megér egy látogatást.  Észak-Rajna-Vesztfália tartomány legnagyobb városáról és környékéről valószínűleg leginkább gazdasági szerepe jut eszünkbe, pedig a kulturális élményeket vagy kikapcsolódást kereső turisták számára is sok lehetőséget kínál.  Az olcsó repülőjegyek Dortmundot könnyen elérhetővé teszik mindenki számára. Dortmund repülőtere a várostól alig 13 kilométerrel keletre fekszik. Ez egy közepes méretű repülőtér, ahova egyre több légitársaság kínálatában található olcsó repülőjegy. Budapest – Dortmund között is közlekedik olcsó közvetlen járat. Azonban a közeli Düsseldorf nemzetközi repülőtere is elérhető nagyjából egy óra alatt vonattal és autóval egyaránt.


Dortmund gazdasága

A Ruhr-vidék gazdasága a huszadik század első évtizedekben elsősorban a nehéziparra épült, különösen szén-és acélipari központként tekintettek rá. Sokan költöztek ide a munkalehetőségek miatt, így a környék városai és falvai is egyre nőttek, majd összeértek. Így jött létre Németország legnagyobb agglomerációja, amely ma nagyjából 12 millió ember otthona. A kitermelhető szén már gyakorlatilag elfogyott, így a nehézipar háttérbe szorult, de a régió gazdasági szerepe mindmáig meghatározó maradt. Számos modern technológiára építő cég és üzem működik a környéken. A magas színvonalú képzést nyújtó Dortmundi Műszaki Egyetem vonzáskörzetében egyre több kutatólaboratórium, informatikai, és mérnöki vállalkozás létesül.


Dortmund logisztikai szempontból kiváló helyen fekszik és kiváló infrastruktúra szolgálja ki. Három autópálya, az A1, A2 és A45 is érinti a várost, és itt működik Európa legnagyobb, csatornára épült kikötője is.


Dortmund, a zöld metropolisz

Az egykori nagyüzemi szénkitermelés és a ráépülő nehézipar ellenére Dortmundot ma előszeretettel nevezik zöld metropolisznak. Okkal. A város kiterjedésének fele vízfelület, erdő, park vagy mezőgazdasági terület.


Dortmund különösen parkjaira büszke. A Westfalenparkban található Rozáriumban több mint háromezer rózsafajtát, a Robergpark botanikus kertben pedig 4500-féle fát találunk.


A parkok közül a legtöbb látogatót természetesen a dortmundi Állatkert vonzza.  A hatalmas, 28 hektáros zöld parkban 250 különböző állatfaj él. A legtöbb állatfajta Dél-Amerikában őshonos, de más földrészek állataival is találkozhatunk: az állatkert talán legismertebb lakója a Németországban egyedül csak a dortmundi állatkertben található angolai zsiráf.


Dortmund látnivalói

Dortmund látnivalói közül kiemelkednek a város protestáns templomai. Közülük is az1233-1450 között épült Reinoldi-templom (Reinoldkirche) és a Petri-templom (Petrikirche), amelynek építése 1322-ben kezdődött. A Petri-templomban található, hatalmas, 7,4 m széles és 5,6 m magas flandriai szárnyas oltárt „Vesztfália Arany Csodájának” nevezik. Az oltár összesen 633 faragott és aranyozott alakja 30 domborművön mutatja be Jézus szenvedésének történetét.


Dortmund egyik legismertebb múzeuma a Művészeti és Kultúrtörténeti Múzeum. Ebben az art deco stílusú épületben helyet kapnak a hagyományos népi mesterségek éppúgy, mint a népművészet, a képzőművészet, az alkalmazott művészet, a grafika vagy a dizájn. Így a kiállításon összekapcsolódik a társadalomtörténet és a művészet.


A Természetrajzi Múzeum 55 millió év élővilágának történetét mutatja be. A gazdag ásvány- és rovar- és kövületgyűjteményen kívül itt találjuk Németország egyik legnagyobb édesvízi akváriumát is, amelyben az Amazonas halai úsznak.


A Hoesch Múzeum, amelyet az egykori acélipari óriáscég, a Hoesch egykori munkatársai alapítottak, az acélipar történetét és a régió életére gyakorolt hatását mutatja be szemléletesen.


A sportért rajongó látogatók számára nagy élmény lehet egy megnézni egy focimeccset Németország legnagyobb stadionjában, a dortmundi Signal Iduna Park stadionban (eredetileg Westfalenstadion). Ez a 80,720 nézőt befogadni képes stadion az otthona a Borussia Dortmund (BVB) futballcsapatnak, amely története során BL, KEK és Világkupát is nyert.


A komolyzene kedvelőit pedig a dortmundi Koncertterem várja. A kiváló akusztikájú, 1500 ülőhelyes teremben a filharmonikus zene legkiválóbb zenészei és karmesterei lépnek fel.

Repülési ajánlatok Dortmundban júliusbe

2020. 07. 20. - 2020. 07. 26. 2020. 07. 27. - 2020. 08. 02. 2020. 08. 03. - 2020. 08. 09.
Budapest - Dortmund
17 473 Ft
1d ezelőtt
17 470 Ft
9h ezelőtt
13 568 Ft
6h ezelőtt

A vida en Dortmund költségei

Ételek és italok Átlagos árak
Sör (0,5 liter) 208,00 Ft
Kávé tejjel 865,00 Ft
McDonald's menüje 2 310,00 Ft
Víz (0,33 liter) 726,00 Ft
Szállítás Átlagos árak
Havi előfizetés 24 998,00 Ft
Jegyek továbbítása 924,00 Ft
Taxi indulási ár (normál ár) 1 205,00 Ft
Ruházat Átlagos árak
1 nyári ruha egy franchise üzletben (Zara, H&M, ...) 15 675,00 Ft
1 farmer pár (Levi 501 vagy hasonló) 26 235,00 Ft
Bérek Átlagos árak
Átlagos havi fizetés (nettó) 561 000,00 Ft

Olcsó repülőjegyek magyar városokból dortmund

Olcsó repülőjegyek Magyarországon kívül Dortmundre

A legnépszerűbb légitársaságok

Dortmund - repülőtér-térkép

Időjárás előrejelzés: Dortmund

 • hétfő 6
  Max 19  ºC
  Min 14  ºC
 • kedd 7
  Max 21  ºC
  Min 12  ºC
 • szerda 8
  Max 18  ºC
  Min 13  ºC
 • csütörtök 9
  Max 26  ºC
  Min 14  ºC
 • péntek 10
  Max 19  ºC
  Min 15  ºC