Keresés

Shield with stars icon

Foglaljon nyugodtan! - Számos rugalmas utazási lehetőséggel rendelkezünk arra az esetre, ha a foglalás után mégis módosítania kellene a terveit.

Air Berlin Repülőjegy

Kedvezõ árú repülõjegyek a következõ városba Air Berlin: A repülőjegyed egyetlen kattintással

Repülőjegy Air Berlin

Talán meglepő, de Németország második legnagyobb légitársasága, az Air Berlin az Amerikai Egyesült Államokban alakult meg, 1978-ban. Kim Lundgren, az amerikai PanAm légitársaság pilótája Oregon államban jegyeztette be a charter céget, ami egy évvel később már utasokat szállított a Berlin-Tegel repülőtér és olyan kedvelt turisztikai célpontok között, mint Palma de Mallorca, a Kanári-szigetek, Észak-Afrika és a Földközi-tenger üdülőhelyei. Az ok azonban egyszerű: a II. világháború után életbe lépett négyhatalmi egyezmény alapján Berlin légterébe csupán a szövetséges hatalmak (az Egyesült Államok, Franciaország, Nagy-Britannia és Szovjetunió) légitársaságainak gépei léphettek be. Az 1990-ben történt német újraegyesítés óta az Air Berlin már Németországban bejegyezett légitársaságként működik.


Charterjáratok az Air Berlintől

Az Air Berlin eredetileg charter társaságként üzemelt, főleg utazási irodák megrendelései alapján szállított utasokat népszerű pihenőhelyekre, jelentősebb sporteseményekre, konferenciákra vagy különleges, menetrendszerű járatokkal nehezen megközelíthető helyszínekre. Az Európai Unió szabályai, egyedi megállapodások, valamint más légitársaságokkal való együttműködés alapján ma már menetrend szerinti járatokat is indít a társaság Európán belül és kívül egyaránt, és az olcsó repülőjegyek egyaránt népszerűek a turisták és az üzleti utazók körében.  A charter szolgáltatás és az utazási irodákkal való együttműködés azonban meghatározó fontosságú maradt a cég életében. Meghirdetett, valamint menetrend szerinti járataira rugalmas feltételekkel lehet csoportosan foglalni, a különjáratok pedig a világ legeldugottabb helyeire is megrendelhetők. Előnyt jelent, hogy az Air Berlin menetrend szerinti járatainak segítségével Európa szinte minden pontjáról el tudja juttatni az utasokat a charterjárat indulási helyére.


Menetrend szerinti repülés az Air Berlinnel

Az EU szabályai lehetővé teszik, hogy bármely uniós államban bejegyzett légitársaság szabadon indítson menetrend szerinti járatokat unión belüli célállomásokra. Ezt kihasználva az Air Berlin kiterjedt európai útvonalhálózaton üzemeltet rendszeres járatokat, első sorban Németország nagyvárosai és Európa turisztikai és üzleti szempontból legnépszerűbb célállomásai között. Hálózatának két központi reptere Berlin és Düsseldorf, ezeken keresztül megközelítőleg 40 ország 150 célpontját lehet elérni menetrend szerinti járatokkal. Tengerentúli célpontok esetén is érdemes az Air Berlin járatai és különleges ajánlatai között böngészni, mivel saját járatai mellett partner légitársaságokkal is együttműködve a világ szinte minden pontjára repülhetünk a társaság segítségével.


Az Air Berlint gyakran nevezik kvázi-fapados társaságnak is. Az olcsó repülőjegy ellenére az Air Berlin járatainak utasai a fedélzeten már a turistaosztályon utazva is kényelemre és törődésre számíthatnak. Az utasokat snackkel és italokkal kínálják, szórakoztatásukról újságok, magazinok, valamint fedélzeti rádió és tévé gondoskodnak. Közepes, legalább 3, 5órás utak esetén ingyenes szendvicseket szolgálnak fel. Még hosszabb, interkontinentális utazásoknál a kényelmes ülések mindegyikéhez külön monitor tartozik, saját USB és fejhallgató-csatlakozással, és az út hosszától függően egy vagy két főétkezés is a jegyár részét képezi. Egyre több hosszú távú Air Berlin járaton használhatunk, külön díj ellenében, Internet-szolgáltatást, így repülés közben sem kell lemondanunk e-mailjeinkről, vagy arról, hogy hozzáférjünk a számunkra szükséges információkhoz.  A 60 percnél hosszabb repülési idejű járatokon, külön fizetés ellenében a Sansibar étterem ínyenc, szezonális ételeit is kiválaszthatjuk az étlapról, de ezeket ajánlatos az utazás előtt legalább 24 órával megrendelni.