Bravofly: Repülőjegy, Szállás és Utazás

Transavia Repülőjegy

Kedvezõ árú repülõjegyek a következõ városba Transavia: A repülőjegyed egyetlen kattintással

Repülőjegy Transavia

A Transavia egy diszkont légitársaság, amelynek gazdag járatkínálatában elsősorban turisztikai szempontból érdekes európai, észak-afrikai és közel-keleti célállomásokat találunk. Jelenleg 24 ország körülbelül 100 városába repülnek menetrend szerinti vagy charter járatai.


A Transavia Hollandiában Amszterdam (Schiphol), Rotterdam-Hága és Eindoven, Franciaországban pedig Párizs (Orly), Nantes, Lyon és Lille repülőtereit használja bázisul, azonban charter vagy időszakos menetrendszerinti járatokat esetenként más repülőterekről is indít. A téli síszezonban például belga és német repülőterekről is indít gépeket alpesi célállomásokra.


A Transavia olcsó repülőjegyek mögött az Air France-KLM csoport tapasztalata és biztonsága áll.


A Transavia története

A Transavia Holland 1966-ban alakult. Az üzleti elképzelés az volt, hogy létrejöjjön egy második charter légitársaság Hollandiában, ami fel tudja venni a versenyt a piac akkori piacvezetőjével, a Martinair-rel. Az új cég Amszterdam-Schiphol repülőterén rendezte be bázisát. Nagyjából egy évtizeddel később már a holland charter-piac közel felét a Transavia szolgálta ki. Egy államközi megállapodásnak köszönhetően 1986-tól lehetővé vált a társaság számára, hogy Amszterdam és London Gatwick repülőterek között menetrend szerinti járatokat indítson. A társaság ettől kezdve Transavia Airlines néven működött tovább. 1991-ben a KLM 80% tulajdonrészt szerzett a cégben, majd 2003-ban a maradék 20%-ot is megvásárolta.  2004-ben pedig, a KLM és az Air France egyesülésével a cég az Air France-KLM csoport független tagjává vált. A Transavia 40%-os tulajdonrésszel rendelkezik a Transavia France légitársaságban, amelynek másik tulajdonosa az Air France.


Így jelenleg valójában két légitársaság működik a Transavia márkanév alatt, azonos üzleti modellel és megjelenéssel.


Utazás a Transavia járatain

A Transavia üzleti modellje hasonló más diszkont légitársaságokéhoz. Az olcsó repülőjegyek ára csak a legalapvetőbb szolgáltatásokat tartalmazza, azokat, amelyekre nem minden utasnak van feltétlenül szüksége, külön díj ellenében lehet megvásárolni. Így például a jegy ára nem tartalmaz étkezést, hiszen az csak növelné a költségeket, miközben nem minden utas éhezik vagy szomjazik meg ezeken, a jellemzően alig pár órás, repülőutakon. Aki mégis, annak viszont lehetősége van a fedélzeten snackeket, szendvicseket, italokat vásárolni.


A Transavia járatain az utasok egy darab, legfeljebb 10 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek magukkal. Ennek maximális mérete 55 x 35 x 25 cm lehet. Azonban mivel a tárolórekeszek száma korlátozott, zsúfolt járatokon elképzelhető, hogy a kézipoggyászként szolgáló kis gurulós bőröndöt is fel kell adni. Ezért a Transavia által ajánlott táskaméret legfeljebb 40 x 25 x 20 cm, mert ez elfér az előző ülés alatt, így azt garantáltan nem kell csomagként feladni. Fontos, hogy csak egy darab kézipoggyászt vihetünk fel a gépre, így a laptopnak is ebbe a poggyászba kell beférnie.


Az olcsó repülőjegy nem tartalmaz ingyenes csomagfeladást. Ha bőrönddel utazik, a poggyászjegyet érdemes előre, online megvásárolni, mivel a repülőtéren a csomagfeladás jóval többe kerül. Egy utas legfeljebb 5 csomagot adhat fel, ezek összesen nem lehetnek nehezebbek 50 kg-nál, és biztonsági okokból egyik csomag sem lehet önállóan nehezebb, mint 32 kg.