Repülőjegy London

Kedvezõ árú repülõjegyek a következõ városba London: A repülőjegyed egyetlen kattintással

Járatok London úti céllal

Repülőjegy London

London nem csak az Egyesült Királyság és Anglia fővárosa, hanem a nemzetközi kereskedelem, üzlet, és a kultúra egyik fővárosa is. Sokszínű, nyüzsgő világváros, ahol soha, egyetlen percre sem áll meg az élet. Nem csoda, hogy London fölött van Európa legforgalmasabb légtere, sok légitársaság kínálatában található olcsó repülőjegy Londonba.


London. az évezredeken átívelő város

Aki Londonba utazik, azt látja, hogy együtt él a legrégebbi és a legújabb. Londonban a római korban épült városfal, a középkori Tower, a viktoriánus épületek, a katedrálisok, és a hipermodern toronyházak jól megférnek egymás mellett, és egymást kiegészítve teszik a város építészetét igazán izgalmassá. A híres londoni metróhálózat a világ legrégebbi metrója, ugyanakkor új vonalain és állomásain a legmodernebb műszaki és építészeti megoldásokkal találkozhatunk.


London látnivalói

Az olcsó repülőjegyek London esetében mind az üzleti utazóknak, mind a városnéző turistáknak kapóra jönnek, de bármilyen céllal érkezzenek is Londonba, ki ne hagyják a városnézést! Ha van idejük, nézzék meg a Towerben a koronaékszereket, sétáljanak át a 19. század végén épült Tower Bridge-en, vagy csak sétálgassanak a Temze partján! Ha nem tériszonyosak, este mindenképpen szálljanak fel a London Eye óriáskerékre és onnan nézzék meg Westminster kivilágított épületeit és a híres Big Ben óratornyot. Érdemes végigsétálni a Regent Street elegáns üzleteinek kirakata előtt, és megnézni a fényképekről jól ismert Piccadilly Circust. Ha egy picit elfáradtak a sétában, mindenképpen üljenek fel egy piros emeletes buszra, aminek emeletén utazva páholyból nézelődhetnek. Fedezzék fel London híres parkjait és fényképeztessék le magukat a királyi család palotái előtt. A Hyde Park egyik oldalán a Kensington palota, másik oldalán a demokrácia jelképévé vált, politikai szónoklatoknak helyt adó Speakers’ Corner található. A Green Park és a St James’s Park között pedig ott áll az impozáns Buckingham palota, ami előtt érdemes megvárni a látványos őrségváltást.


Greenwich látnivalói

London Greenwich nevű városrészének obszervatóriumán halad keresztül a 0° hosszúsági kör. A greenwichi középidő az alapja a zónaidő-számításnak. A Királyi Obszervatórium egy gyönyörű parkban található, amelynek magasabban fekvő pontjairól fantasztikus panoráma tárul elénk. A Nemzeti Hajózási Múzeum (National Maritime Museum) bemutatja a Britanniát naggyá tevő hajózás történetét, Greenwich kikötőjében pedig közelről megnézhetjük az utolsó fennmaradt teaszállító klippert, a 963 tonnás Cutty Sark vitorlást.


Ha a történelem és a művészetek érdeklik, London tele van múzeumokkal és kiállítótermekkel. A világ sokszínű kulturális örökségét csodálhatja meg a British Museumban, ha pedig a tudományok iránt érdeklődnek, látogassanak el a Science Museumba.


London, a nemzetközi konyha városa

Ebédidőben London parkjai megtelnek, az irodák dolgozói ugyanis szívesen fogyasztják el egy padon, vagy kiterített takarón az angol találmányt: a szendvicset. London multikulturális metropolisz, és ezt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy a városban szinte minden nemzet konyhája megtalálható.  A különféle éttermek, büfék, kávézók, kifőzdék, sörözők, ételbárok, gyorséttermek és utcai kioszkok kínálatában az erősen fűszeres ázsiai konyhától a mérsékeltebben fűszerezett olaszos tésztákig, az elegáns francia konyhától az amerikai stílusú hamburgerekig bármit megtalálunk. Semmi esetre se hagyják ki a brit konyha klasszikusait, a steakeket és persze a fish & chips-et. Térjenek be egy sörözőbe és koccintsanak egy pint ale vagy stout sörrel.

Olcsó repülőjegyek magyar városokból london_en

Olcsó repülőjegyek Magyarországon kívül Londonre