Repülőjegy Madrid

Kedvezõ árú repülõjegyek a következõ városba Madrid: A repülőjegyed egyetlen kattintással

Járatok Madrid úti céllal

Repülőjegy Madrid

Európa harmadik legnépesebb városa, Madrid nem csak Spanyolország fővárosa, hanem gazdasági, kulturális és politikai központja is. Földrajzi fekvése tökéletesen alkalmassá teszi erre a szerepre, hiszen szinte Spanyolország mértani középpontjában helyezkedik el. Múzeumainak gazdag gyűjteménye, grandiózus épületei és tágas terei éppúgy sok turistát vonzanak, mint a bikaviadalok, a Real Madrid futballmeccsei vagy a spanyol gasztronómia remekei.


Szerencsére egyre több légitársaság kínálatában található olcsó repülőjegy Madridba, így a város könnyen elérhető Európából szinte mindenhonnan, így Budapestről is. Természetesen Madrid a tengeren túlról is sok látogatót vonz, így Dél-Amerika spanyol nyelvű országaiból is.


Madrid látnivalói

A Királyi Palota (Palacio Real) Madrid egyik legfontosabb látnivalója, egyúttal a Spanyol államiság, a királyság egyik fő jelképe. Az 1764- ban épült impresszív palota, bár ma is hivatalos ceremóniák színhelye, turisták számára is látogatható. A palota 2500 helyiségéből a látogatók körülbelül 50 helyiséget járhatnak be. Ezek közé tartozik az előkelő és gazdagon díszített trónterem, az étkező, a patika és a fegyverterem. Ha az épületbe nem is megyünk be, a palota előtti tér és az épület méretei feledhetetlen élményt jelentenek.


Madrid főtere, az 1620-ban átadott Plaza Mayor a történelem során sok esemény helyszínéül szolgált, koronázásokat, nyilvános kivégzéseket, inkvizíciós pereket, bikaviadalokat és vidám ünnepeket egyaránt rendeztek itt. Érdemes a tér egyik árkádja alatt leülni és egy pohár finom spanyol bort kortyolgatva nézelődni.


Madridi utunk nem lehet teljes anélkül, hogy ellátogatnánk a világhírű Prado múzeumba. Olyan művészóriások alkotásait csodálhatjuk itt meg, mint Goya, El Greco vagy Velázquez. A művészetrajongók azonban számítsanak arra, hogy valószínűleg nem elég egy napot szánniuk a múzeumra.


Kellemes sétára ad lehetőséget a város központjához közeli Retiro Park. A szökőkutakkal, kertekkel, szobrokkal és épületekkel teli hatalmas park a 16. században kolostornak épült, de amikor II. Fülöp áthelyezte székhelyét Madridba, kibővítették és királyi kert vált belőle. A park 1868 óta látogatható, és ma is a turisták és pihenni vágyó helybéliek egyik kedvenc helye. A központtól kicsit távolabbi Casa de Campo park ötször nagyobb, mint a híres New York-i Central Park. Taván hajókázni lehet, és itt található Madrid állatkertje, valamint a népszerű koncerthelyszín, a Madrid Arena is.


Madrid Spanyolország közepe. A Puerta del Sol pedig talán a legközepe. Itt találjuk ugyanis az ország útvonalhálózatának kiindulópontját jelző nulla kilométer táblát. Ez a fontos csomópont ma már nagyrészt csak a gyalogosoké, szilveszter éjjel pedig nagyon sokan jönnek itt össze, hogy megünnepeljék az újévet. Itt található Madrid egyik jelképe, a medve és az eperfa szobra is.


Az öntöttvas szerkezetű és üvegfalú San Miguel piacon helyi ételeket és különlegességeket vásárolhatunk. Halak és más tengeri herkentyűk mellett színes zöldségek, gyümölcsök csalogatják a vevőket. A piac hajnali kettőig tart nyitva, így akár este is eljöhetünk, hogy a piac kifőzdéiben együnk vagy igyunk, tapasokat fogyasszunk.


Bikaviadal Madridban

Bár sok ellenzője van bel- és külföldön egyaránt, a spanyol kultúrának máig élő, fontos eleme az évezredek óta népszerű bikaviadal. Így semmi esetre se hagyjuk ki, hogy megnézzünk a torreádorok és a bikák halálos küzdelmét a közel 24 ezer üléses Las Ventas arénában. Függetlenül attól, hogy mit gondolunk a bikaviadalokról, a torreádorok ruhájának és felszerelésének élénk színei, a nézőtéren tapasztalható felfokozott hangulat feledhetetlen élmény marad.

Olcsó repülőjegyek magyar városokból madrid_sp_barajas

Olcsó repülőjegyek Magyarországon kívül Madridre