Keresés

Shield with stars icon

Foglaljon nyugodtan! - Számos rugalmas utazási lehetőséggel rendelkezünk arra az esetre, ha a foglalás után mégis módosítania kellene a terveit.

Repülőjegy Milánó

Kedvezõ árú repülõjegyek a következõ városba Milánó: A repülőjegyed egyetlen kattintással

Járatok Milánó úti céllal

Repülőjegy Milánó

Milánó Olaszország gazdasági fővárosa és ipari központja. De nem csak az üzleti számára az egyik legfontosabb olaszországi célpont, a város és környékének látnivalói a turisták számára is vonzóak. Szerencsére több légitársaságnál elérhető olcsó repülőjegy Milánóba, így a város légi úton is könnyen megközelíthető bárki számára.


A Pó-síkságon elhelyezkedő Milánótól mintegy ötven kilométerrel északra elhelyezkedő, festői szépségű Comói-tó (Lago di Como) kedvelt üdülőhely, míg, kicsit távolabb, az Alpok a síelők és túrázók paradicsoma. Szép időben az Alpok hófedte csúcsai Milánó városából is láthatók.


Látnivalók Milánóban

Milánó legimpozánsabb épülete a Dóm. Ez, az enyhén rózsaszín árnyalatú fehér márvánnyal borított székesegyház Olaszország második legnagyobb temploma, amelyet csak a vatikáni Szent Péter-bazilika előz meg.  Az épületet több mint 3200 szobor díszíti, ezek nagy része kívülről. A dóm jelenlegi formáját több lépcsőben, évszázadok alatt, több építési lépcsőben nyerte el, így a domináns gótika mellett barokk és reneszánsz stíluselemek is felismerhetőek.


Különösen az építészet iránt érdeklődő látogatók számára ajánlott az Érseki Palota, a jelenlegi városházának otthont adó késő-reneszász Palazzo Marino, és az egykori királyi palota, a klasszicista homlokzatú Palazzo Reale felkeresése.


Milánó művészeti kincsei

A Sforza-kastély (Castello Sforzesco) helyén álló erődítmény a 15. század elejétől hercegi rezidenciaként szolgált. 1447-ben, Gian Galeazzo Visconti herceg halála után az orleáns-i herceg örökölte volna a hercegi címet, de a város lakói kikiáltották a köztársaságot. A köztársaság nem bizonyult működőképesnek, és miután elvette az utolsó Visconti törvénytelen lányát, Francesco Sforza kikiáltotta magát hercegnek. A köztársaság idején az erődítményt lerombolták, Sforza azonban újjáépítette, és bár főképp védelmi célok vezették, az épületegyüttes elegáns rezidenciaként is működött.  A Sforza-kastélyban ma több múzeum működik, és itt található Michelangelo időskori, befejezetlen szobra, a Rondanini Pietà.


Leonardo da Vinci sokakat megihlető remekművét, az Utolsó Vacsora freskóképet a Milánó központjában található Santa Maria Delle Grazie templomban tekinthetjük meg. Sajnos az 1498-ban készült freskó állaga erősen leromlott, azonban a képet még ebben az állapotában is érdemes élőben megnézni, hiszen hatása így is erőteljes, művészettörténeti értéke pedig szinte páratlan.


Milánó és a divat

Milánó a divat és a vásárlás városa is. A Quadrilatero d’Oro, vagyis az Arany Négyszög Milánó exkluzív divat negyede, ahol egymást érik a világ legismertebb és elismertebb divatmárkáit árusító butikok és üzletek. A város központjában, a Piazza della Scala-t a Piazza del Duomo-t összekötő utca fölé 1865 és 1877 között impozáns öntöttvas szerkezetű üvegkupolát és üvegboltozatot építettek. Ez a Galleria Vittorio Emanuele II passzázs, a világ egyik első bevásárlóközpontja, ahol ma divat világmárkák üzleteit találjuk, és ahol rendszeresen tartanak divatbemutatókat is.


A zene- és operarajongók az olcsó repülőjegyek megvásárlása után, de még feltétlenül a milánói utazás előtt váltsanak jegyet a Teatro alla Scala valamelyik előadására. A milánói La Scala ugyanis a világ egyik leghíresebb operaháza, ahol olyan mesterek műveinek ősbemutatójára került sor, mint Salieri, Rossini, Bellini, Donizetti, Verdi  vagy Puccini, és ahol olyan énekesek léptek fel, mint Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Montserrat Caballé vagy José Carreras.

Olcsó repülőjegyek magyar városokból milano

Olcsó repülőjegyek Magyarországon kívül Milánóre