Repülőjegy Moszkva

Kedvezõ árú repülõjegyek a következõ városba Moszkva: A repülőjegyed egyetlen kattintással

Járatok Moszkva úti céllal

Repülőjegy Moszkva

Moszkva Oroszország gazdasági és politikai életének központja, de nemzetközi súlya és szerepe is megkérdőjelezhetetlen. Az Oroszországi Föderáció Európának és Ázsiának is legnagyobb állama, Moszkva pedig e hatalmas ország nemzeti össztermékének közel negyedét állítja elő.


Moszkva látnivalókban is bővelkedik, így nem csoda, hogy a város egyre népszerűbb utazási célpont. Az utóbbi években egyre több légitársaság kínálatában található olcsó repülőjegy Moszkva reptereire.


Moszkva rövid története

A Moszkva folyó partján épült várost történelme során sokszor rombolták le és építették újjá. Bár a terület már korábban is lakott volt, 1147-ben alapították az első várost, amely már a Moszkva nevet viselte. Nem sokkal ezután azonban földig rombolták a tatárok. Az újjáépítés után jött létre a Moszkvai Fejedelemség, aminek területe a 13-14. századtól folyamatosan nőtt, és végül hatalmas birodalommá vált. 1571-ben a krími tatárok égették fel a várost, majd alig 40 évvel később a lengyel-litván seregek foglalták el. 1613-ban az orosz városok fellázadtak, visszafoglalták a Kremlt és kiűzték a hódítókat. I. Mihályt választották cárrá, vele pedig elkezdődött a Romanov-dinasztia cárjainak egészen 1917-ig tartó uralkodása. 1703-tól Szentpétervár lett a cári Oroszország fővárosa, de Moszkva továbbra is meghatározó fontosságú város maradt. Egy évszázaddal később viszont ismét újjá kellett építeni, mivel 1812-ben I. Napóleon seregeinek közeledtével Moszkva lakói kiürítették és felgyújtották a várost, ami porig égett. Mivel a katonák így nem jutottak hozzá élelemhez és tüzelőanyaghoz, Napóleon kénytelen volt visszavonulni, de a visszavonulás során az éhező és fagyoskodó katonák nagy része meghalt. Az újjáépítés idején épült többek között Moszkva híres Nagyszínháza, a Bolsoj is. Újabb egy évszázaddal később, a szocialista forradalmat követően Lenin ismét Moszkvát tette fővárossá. Az iparosítás éveiben rengeteg üzem és gyár épült, ahova ezért sokan költöztek be a falvakból, így a város területe és lakosainak száma is gyorsan nőtt.


Moszkva látnivalói

A Szovjetunió évtizedei alatt Moszkva képe jelentősen megváltozott. Sok régi épületet leromboltak vagy átalakítottak, helyükre a szocializmus nagyságát is szimbolizáló monumentális épületeket, szocialista lakótelepeket, középületeket húztak fel, vagy széles sugárutakat építettek.


Szerencsére megmaradtak Moszkva ikonikus épületei, mint például a Szent Vazul-székesegyház (Vaszilij Blazsennij), vagy az azóta már az UNESCO világörökségi listáján is szereplő Kreml és a Vörös tér.


Moszkva rengeteg múzeuma és kiállítóterme közül kiemelkedik a Tretyjakov-galéria, amely a klasszikus orosz festészetet mutatja be, köztük olyan mesterek alkotásait, mint az ikonfestő Andrej Rubljov vagy világhírű realista festő, Ilja Jefimovics Repin.


Esztétikai értelemben ugyan ellentmondásosak lehetnek a szocialista építészet egyes épületei, de mára már kétség kívül Moszkva arculatához tartoznak, és egy korszak műemlékeiként szolgálnak. Ilyenek például azok a jórészt 1947-1953 között felhúzott, sokféle stílusjegyet keverő, a látképet domináló felhőkarcoló-típusú épületek, amelyeket „Hét nővér” néven ismerünk. Közülük valószínűleg a Moszkvai Állami (Lomonoszov) Egyetem vagy az Ukrajna szálló épületei a legismertebbek.


A moszkvai metró fényűzően kialakított, gazdagon díszített állomásai ma is lenyűgöznek mindenkit. Az eredeti cél is ez volt, tömegközlekedési alapfunkciójuk mellett a metróállomásoknak a szocialista rendszer nagyságát és erejét is hangsúlyozniuk kellett.


Az 1970-ben átadott, 540 m magas Osztankinói tévétorony építésekor a világ második legmagasabb épülete volt. Szédületes magassága - éppúgy, mint az innen sugárzott tévéműsor – a Szovjetunió korlátlan képességeit hirdette. Az épületben ma látogatható kilátó és páratlan panorámájú luxusétterem is működik.


Az orosz fővárosban közel száz park van. A központban található, a közelmúltban teljesen felújított Gorkij-parkban tavak, sportpályák, kiállítások és előadások várják a kikapcsolódni vágyókat.

Olcsó repülőjegyek magyar városokból moszkva