Repülőjegy New York

Kedvezõ árú repülõjegyek a következõ városba New York: A repülőjegyed egyetlen kattintással

Járatok New York úti céllal

Repülőjegy New York

New York valószínűleg az a város, amit a világon szinte mindenki ismer. Még azok is, akik soha nem jártak a közelében sem. Mert aki nézett már tévét, vagy járt moziban, nem nagyon kerülhette el, hogy olyan filmet lásson, ami ebben a sokszínű városban játszódik. Ki ne ismerné fel New York látképének meghatározó elemeit, a Szabadság-szobrot, a Brooklyn hidat, a város felhőkarcolóit, köztük az Empire State Buildinget vagy a Chrysler Buildinget? De biztos, hogy láttuk már filmekben a Central Parkot, és a Times Square-t is.


Természetesen a vásznon vagy a képernyőn látni nem ugyanaz az élmény, mintha személyesen fedezhetjük fel a várost. Szerencsére egyre több légitársaság kínálatában található olcsó repülőjegy New Yorkba, így ma már Európából sem elérhetetlen álom, hogy személyesen keressük fel a filmekben oly sokszor látott helyszíneket.


Az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb lélekszámú városában közel 8 és fél millió ember lakik, de agglomerációjával együtt ez a szám megközelíti a húszmilliót.  New York politikai értelemben nem az USA fővárosa, de pénzügyi, kereskedelmi, tudományos és kulturális súlya meghatározó.


New York látnivalói

Szabadság-szobor.  New York és egyúttal az Amerikai Egyesült Államok jelképévé vált szobor Franciaország ajándéka volt a függetlenségi nyilatkozat századik évfordulója alkalmából.  Ugyan ez az évforduló 1876-ban volt, a Franciaországban készült szobrot csak tíz évvel később állították és avatták fel Amerikában.  A szobor a szabadságot egy nő alakjában ábrázolja, egyik kezében egy fáklyát, a másikban egy kőtáblát tart, amin a függetlenség dátuma, azaz 1776. július 4-e, olvasható római számokkal. A 46 méter magas (talapzattal együtt 93 m) szobor fején levő korona a hét tengert és a hét kontinenst szimbolizálja. A Hudson folyó torkolatánál, a Liberty Islanden álló szoborhoz hajóval lehet eljutni, a talapzat és a szobor belseje biztonsági okokból korlátozottan látogatható, célszerű jóval a látogatás előtt tájékozódni és előre bejelentkezni.


Brooklyn híd. A világ legelső acélkábeles függőhídja Manhattan szigetét köti össze Brooklynnal. A korában hatalmasnak számító, 1834 méter hosszú és 26 méter széles hidat 1883-ban adták át.  A mérnöki csoda stabilisát akkoriban sokan megkérdőjelezték, de amikor a híres Barnum cirkusz 21 elefántja átsétált a hídon, a kétségek eloszlottak.


New York valószínűleg legjellemzőbb épületei a felhőkarcolók. 381 m-es magasságával az 1931-ben átadott 102 emeletes Empire State Building mintegy negyven éven át a világ legmagasabb épülete volt. Az elegáns boltokkal szegélyezett Ötödik sugárúton álló épületben a 86. és a 102. emeleten is van kilátó, ahonnan mindenképpen érdemes körülnézni. New York második leghíresebb felhőkarcolója az art deco stílusban épült Chrysler Building a Lexington sugárúton. Az 1929-ben épült felhőkarcoló két éven át, az Empire State Building átadásáig volt a világ legmagasabb épülete.


A város, ami soha nem alszik

A Times Square a város egyik legforgalmasabb csomópontja. A filmekből és híradókból mindenki által ismert tér arculatát a folyamatos ember- és autóáradat mellett a hatalmas fényreklámok határozzákmeg.


Ha teheti, ne hagyja ki, hogy megnéz egy előadást a Broadwayen, ha pedig érdeklik a modern művészetek, feltétlenül látogasson el a Guggenheim Múzeumba, ahol Chagall, Picasso, Kandinsky, Modigliani és mások alkotásaival is találkozhat. A 42. utcában található beaux arts stílusú New York-i Közkönyvtárat, lenyűgöző méretű olvasótermein és gazdag gyűjteményén kívül eleganciája is a kultúra palotájává emeli.


Szinte nincs olyan nyelv a földön, amit New Yorkban ne beszélnének. Ez a szokszínűség jellemző kultúrájára, gasztronómiai választékára is. A világ minden szegletéből érkezett bevándorlók és utódaik részben ma is továbbviszik hagyományaikat, részben pedig ötvözik őket másokéval, így hozva létre egy igazán különleges, multikulturális környezetet.

Olcsó repülőjegyek magyar városokból new_york_ny

Olcsó repülőjegyek Magyarországon kívül New Yorkre