Repülőjegy Párizs

Kedvezõ árú repülõjegyek a következõ városba Párizs: A repülőjegyed egyetlen kattintással

Járatok Párizs úti céllal

Repülőjegy Párizs

Kevés város volt nagyobb ihletője a művészeknek és gondolkodóknak, mint Franciaország fővárosa, Párizs. Nem csak franciák, mint Paul Cézanne, Henri Rousseau, Henry Matissse vagy Auguste Rodin alkottak itt, hanem hosszabb-rövidebb ideig olyan meghatározó külföldi művészek is a Szajna-parti városban dolgoztak, mint a spanyol Pablo Picasso, az olasz Amadeo Modigliani, az amerikai Ernest Hemingway. Manapság is sok művész és diák érkezik olcsó repülőjegy segítségével Párizsba tanulni vagy ihletet meríteni.


Franciaország politikai történései a múltban és manapság is kihatnak Európa és a világ történelmére.Nem csak a modern diplomácia épül jelentős mértékben a francia udvari diplomácia hagyományaira, a francia forradalom és Napóleon államreformjai is alapjaiban befolyásolták a politikai gondolkodást Európában éppúgy, mint a tengerentúlon. Párizs ma is fontos nemzetközi intézményeknek ad otthont, itt található többek között az UNESCO és az Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) központja is.


Nem véletlen, hogy Párizs a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. Párizs dolgozóinak közel 20%-a turizmussal, vendéglátással kapcsolatos munkát végez. A turizmust segíti, hogy egyre több légitársaság kínálatában jelennek meg olcsó repülőjegyek Párizsba.


Látnivalók Párizsban

Párizs, és egyúttal Franciaország legismertebb jelképe kétségtelenül az Eiffel-torony. A kollegái által tervezett fémtorony szabadalmát megvásárló Gustave Eiffel építőmérnök és gyáriparos először Barcelonában, az ottani világkiállításra szerette volna felépíteni a tornyot néhány évvel később, azonban erre ott nem kapott lehetőséget. Így Franciaországban fogott intenzív kampányba, és amikor végül engedélyt kapott, az 1989-es párizsi világkiállításra rekordsebességgel építette fel az akkor 300 méter magas tornyot, amely építésekor a világ legmagasabb épülete volt.


Párizsban járva nem hagyható ki a Notre Dame, a francia gótikus építészet remeke. Az eredetileg 1163 és 1320 között épült kőcsipkés templom hatalmas belső tere hatalmas, öt hajójában egyszerre több mint hatezer hívő fér el.  Párizs másik legismertebb templomépülete a Sacre-Coeur székesegyház sokkal újabb, 1876 és 1910 között épült, és csak 1919-ben szentelték fel.   A város egyik legmagasabb pontján, a 129 méter magas Montmartre dombon építették, amely a boldog békeidők (Belle-Époque) idején, az 1880-as évektől az első világháborúig művészek, írók és mulatók negyede volt.


Párizs ikonikus építményei közül kiemelkedik az 50 méter magas, 47 méter széles Diadalív (Arc de Triomphe), ami I. Napóleon császár és a mindenkori francia hadsereg dicsőségét hirdeti. Bár építését Napóleon már 1806-ban elrendelte, végül csak 1836-ban készült el az emlékmű. A Diadalívnél kezdődik egyúttal Párizs legismertebb és legelőkelőbb sugárútja, az Avenue des Champs-Élysées.


Nem lenne teljes egy párizsi utazás a Louvre meglátogatása nélkül. A Szajna jobb partján található múzeum gyűjteményében a páratlan képzőművészeti alkotások mellett egyiptomi, görög, római és etruszk emlékek is megtalálhatóak. A Louvre-ban látható például a világ egyik legismertebb festménye, a Leonardo da Vinci által festett Mona Lisa. Az egykor királyi palotaként is használt monumentális épületegyüttes udvarán 1989-ben egy fémszerkezetből és üveglapokból álló piramis épült. Ez a múzeum főbejárataként működő konstrukció önmagában is Párizs egyik nevezetességévé vált.


Ha időnk engedi, érdemes ellátogatni Párizs elővárosába, Versailles-ba. Itt található ugyanis az egykori francia királyok, köztük a Napkirály, XIV. Lajos fényűző kastélya. A kastély termeinek és kertjének méretei, gazdag díszítése, eleganciája minden látogatót ámultba ejtett és ejt még ma is. A reprezentációs célokat szolgáló 73 méter hosszú Tükörgaléria, ahol a tükrök a gyertyák és a nap fényét is visszaverik, és az innen nyíló szalonok mind Franciaország háborús és gazdasági sikereire voltak hivatottak figyelmeztetni a király vendégeit.

Olcsó repülőjegyek magyar városokból parizs

Olcsó repülőjegyek Magyarországon kívül Párizsre